Selecteer een pagina

En ja hoor daar is dan het 2e recept.Kijk op Facebook of instagram voor meer foto ideeën!IMG_3597.JPG

Lauw warme salade met haring en zalm (4 personen)

3 plakken gravad lax zalm (Ikea)

8 stukjes Still Haring (Ikea)

3 verschillende Bietjes (rood, geel, choggia)

16 Krieltjes

Dille

Prei kiemen

2 handjes Gemengde sla

1/2 Komkommer

1/2 groene Appel

1/2 vers wit uitje

Evt wat eetbare bloemen

Citroen mosterd vinaigrette
Kook de bietjes in de schil gaar. Laat afkoelen. Haal de vel er af. Snijd de bietjes in blokjes van ca 1,5 cm.

Kook de krieltjes gaar in de schil. Laat wat afkoelen en snijd door. Leg in een schaal.

Was de sla. Schil de komkommer en rasp mooie dunne plakken met een kaasschaaf. Schil de appel en snijd in dunne plakjes.

Maak een vinaigrette van het sap van een 1/2 citroen, 1 tl grove mosterd, 4 el olijfolie extra vierge, zout en peper.

Hussel de bietjes, appel en sla door de lauwwarme krieltjes.

Snijd de plakjes zalm in kleinere delen. Verdeel de haring en zalm over de salade.

Hak wat dilletoppen en strooi deze en de preikiemen over de salade. Verdeel de vinaigrette er over. Garneer evt met wat (zelf geplukte) eetbare bloemen. Serveer direct met vers brood en zoute (rode klaver) boter.