Selecteer een pagina

IMG_2595.JPG

Chocolade, je kunt er zo’n ontzettende trek in hebben dat je denkt : nu moet en zal ik het hebben. Dat gevoel hadden wij ook, dus bakten we onze favoriete chocoladetaartcrusty van buiten en zacht van binnen. Een calorieĆ«nbom natuurlijk, maar ook dat moet af en toe kunnen, nietwaar?

Nodig:
– 200 gram bittere (minstens 70 %) fairtrade chocolade
– 200 gram ongezouten boter
– 300 gram fijne kristalsuiker
– 6 eieren
– 100 gram bloem, gezeefd
Breng water aan de kook. Hang hier een kleinere pan in en smelt chocolade met de boter au-bain-marie. Mix in een andere kom de suiker met de eieren en de bloem. Schep de gesmolten chocolade erdoor en schep het in een beboterde springvorm (20/22 cm). Bak in een voorverwarmde oven 40 minuten op 180C. Laat het daarna afkoelen voor je hem aansnijdt.