IMG_2546.JPGOver de afkomst van arretjescake gaan vele verhalen. Bovendien zijn er ook heel veel verschillende recepten die vaak van generatie op generatie zijn over gegaan. Het is ongelofelijk makkelijk en snel, zonder bakken,  klaar.  Het recept van ons bevat, in tegenstelling tot  veel andere, geen eieren. Werkelijk iedereen wordt blij van deze heerlijke calorieën bom!

Nodig:
– 350 gram, liefst pure, chocolade
– 115 gram boter
– 1 blikje zoete gecondenseerde melk
– 1 rol maria biscuit
Verkruimel de biscuit, maar het mogen nog wel stukjes blijven. Smelt de chocolade samen met de boter au-bain-marie. Roer er van het vuur af de melk door heen en daarna de koekjes. Bekleed een ovenschaal of ronde spring vorm (wij maken ze vaak in kleine vormpjes van 10 cm, dan kun je er 2 maken uit 1 recept) en stort alles daarin. Strijk glad en zet in de koelkast tot het hard is. Snijd daarna in blokjes of punten.
Je kunt in principe alle chocolade gebruiken. Wij hebben zelfs alle overgebleven paaseitjes gesmolten, maar dan wordt het soms iets minder stevig. Ook andere koekjes kunnen erdoor, zoals bijv. zaanse kermis. Of een deel marshmallows in stukjes voor een kinderfeestje!