Selecteer een pagina

IMG_3109.JPGZe zijn er weer: de aardbeien. En dus willen we die gelijk in een taart verwerken.We houden erg van cheesecake en sinds we zelf lemon curd maken, kopen we het nooit meer in een potje. Dus waarom die 2 niet combineren, dachten we. Geven we gelijk het recept van de lemon curd erbij! Als je voor de bodem glutenvrije koekjes neemt kun je het ook eten met een allergie.

Nodig:
Voor de lemon curd:
– 3 eidooiers
– 200 gram lichte basterdsuiker
– sap van 2 citroenen
– rasp van 1 citroen
– 100 gram boter, in blokjes
Voor de rest van de taart:
– 100 gram boter
– 260 gram koekjes (bijv bastogne, digestive of glutenvrij, ze moeten wat kruimelig zijn)
– 500 gram roomkaas (liefst bio,eventueel mon chou)
– 1 pot lemon curd (zelfgemaakt of gekocht)
– 1 doosje aardbeien
– 25 gram witte chocolade
Maak eerst de curd: Meng de dooiers. suiker, citroensap en rasp in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Blijf steeds roeren tot de saus zo dik is als yoghurt, duurt wel 5 minuten. Roer er van het vuur af de blokjes boter door en giet in een brandschone pot. Laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast. Dit kun je dus het beste 1 dag van tevoren doen.

Smelt de boter in de pan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng met de boter. Bekleed een springvorm met bakpapier op de bodem en druk het koekmengsel erin. Druk aan met een lepel. Mix daarna de roomkaas en de lemon curd in een schone kom en verdeel over de koekjes bodem. Zet minstens 1 uur in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en verdeel over de taart. Rasp de chocola er over.