Selecteer een pagina

IMG_3046.JPGJe hebt heel veel soorten appeltaart, alleen daar kun je al weken mee vol krijgen. Wij kozen deze keer voor een Franse appeltaart met amandelen en crème fraiche.

Nodig:
– 250 gram bloem en 1 eetlepel
– 125 gram koude boter
– 175 gram poedersuiker
– 3 eieren
– 125 gram blanke amandelen
– 125 ml creme fraiche
– sap en rasp van halve sinaasappel
– 4 moesappels
– 4/5 eetl abrikozenjam
Verwarm de oven voor op 180C. Meng in een kom de bloem met wat zout en snijd de boter er in kleine blokjes door. Wrijf met de vingers tot een kruimelig deeg. Schep er 50 gram poedersuiker door en voeg het ei en 1 eetl water toe. Kneed alles tot een soepel deeg en maak er een bal van. Leg in huishoudfolie 15 minuten in de koeling.
Maal de amandelen in de keukenmachine fijn tot poeder en meng er 125 gram poedersuiker en 1 eetl bloem door. Voeg de crème fraiche, 2 eieren en de sinaasappelrasp door en meng tot een luchtig mengsel. Schil de appels en snijd in partjes, schep om met 2 eetl sinaasappelsap.
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak en bekleed er een ingevette vorm mee. Druk goed aan, ook aan de randen. Schep er amandelvulling in en leg hier de appels in cirkels op. Bak in 30-40 minuten in de oven. Verwarm de jam in een steelpan en bestrijk er de taart mee, direct uit de oven, voor een glanslaagje, Laat verder afkoelen.