Selecteer een pagina

MarblecakeWe hadden ontzettende zin in marmercake, maar halverwege het voorbereiden kwamen we er achter dat er geen cacao was. Dan maar met stukjes chocolade dachten we, dit gaf een totaal ander effect. Wel net zo lekker!

 

Nodig:
– 250 gram zachte boter
– 250 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 5 eieren
– 250 gram bloem
– citroenrasp van een halve citroen
– 2 theelepels bakpoeder
– snufje zout
– 2 el melk
– 100 gram pure chocolade in stukjes gehakt

Verwarm de oven op 175C. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker romig, Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Daarna de bloem met bakpoeder en suiker en mix tot een egaal beslag. Roer door de helft van het beslag de citroenrasp met de melk en doe on een vorm. Schep door de andere helft de chocolade en schep op het beslag wat al in de vorm zit. Trek er met een vork strepen door en bak 50 – 60 minuten in de oven.