Selecteer een pagina

IMG_2848.JPGWe houden natuurlijk heel veel van chocolade, dus wat is er niet beter dan alle soorten in 1 recept te voegen. Met dank aan Yvette van Boven!

 Nodig:
– 200 gram pure chocolade in stukjes
– 50 gram boter
– 125 gram bruine suiker
– 1 theel vanille-extract
– 60 gram bloem
– 1 theel bakpoeder
– 30 gram cacao
– snufje zout
– 50 gram witte chocolade
– 2 eieren, losgeklopt
– evt. 50 gram walnoten, grof gehakt

 Verwarm de oven op 175C. Smelt 100 gram chocolade met de boter au bain marie. Vet een bakblik van 20 x 30 cm met boter en bekleed met bakpapier.Meng de bruine suiker met het vanille-extract, bloem, bakpoeder, cacao en zout. Roer er de rest van de chocoladestukjes, de witte chocola en evt walnoten door. Giet de geklopte eieren erop en de gesmolten chocola en meng alles goed. Schep dan in de vorm en smeer goed uit. Bak de koek in 20 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen, haal er dan uit en snij in blokjes. Beetje warm is het allerlekkerst om te eten!