Bij de thee, en zeker bij een high tea, horen scones. Het is op zich niet moeilijk om ze te maken. Wij kozen ervoor om ze ipv met alleen confiture ook met lemon curd te serveren, dus geven we je daar het heerlijke recept ook voor, deze is van Yvette van Boven.

IMG_2831.JPGNodig:
– 450 gram bloem
– 1 zakje bakpoeder
– 50 gram poedersuiker
– snufje zout
– 125 gram koude boter
– 150 ml karnemelk (of melk)

Verwarm de oven voor op 220C. Doe alle ingrediƫnten, behalve de melk, in een kom of keukenmachine. Kneed kort maar goed tot het grove korrels zijn geworden. Giet de melk erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Niet gelijk alle melk, soms heb je iets minder nodig. Bestuif het aanrecht met bloem. Druk de bal deeg uit tot een plak van 2 cm dik. Steek er de scones uit met een vorm of een glas. Kneed de restjes deeg weer uit en ga door tot alles op is. Bestrijk de scones op de bakplaat (waar je een vel bakpapier op hebt gelegd) met een beetje melk en bak ze 15 minuten in de oven.

Meng voor de lemoncurd 5 eidooiers met 200 gram basterdsuiker, het sap van 2 citroenen en de rasp van 1 citroen in een steelpan. Breng zachtjes al roerend aan de kook. Hou dit 5 minuten vol tot het zo dik is als yoghurt. Haal de pan van het vuur en roer er 100 gram boter in klontjes deel voor deel door. Giet in een brandschone pot en sluit de deksel. Laat afkoelen en daarna verder opstijven in de koelkast. Pas dan is het helemaal dik genoeg om te gebruiken.