Selecteer een pagina

IMG_2815.JPGMet kerst stond er thuis altijd tulband bij het ontbijt, dus gaan we dat dit jaar zelf maken. Even een precies klusje maar met wat roomboter erop word je daar in de ochtend heel blij van.

Nodig:
– 140 gram bloem
– 35 gram maizena
– 140 gram koude roomboter
– 7 eieren
– 125 gram fijne kristalsuiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– eventueel nog 70 gram rozijnen en 70 gram bigarreaux in stukjes
Oven voorverwarmen op 175C. Tulbandvorm en klein vormpje goed invetten met boter en bestrooien met bloem. Boven 1e kom de bloem, maïzena en zout zeven. Boter toevoegen in kleine klontjes en met de vingers tot korrelig deeg kneden. Als je er rozijnen etc door heen wilt, deze er nu bij doen en in koelkast zetten.
Boven 2 kommen eieren splitsen. Zorg dat de kom voor het eiwit heel schoon is. De eidooiers met 100 gram suiker en vanillesuiker romig kloppen. Gardes goed schoon maken en eiwitten met de rest van de suiker en het zout stijf kloppen.
Het bloemmengsel op de eiwitten scheppen en daarop het eimengsel. Alles luchtig door elkaar spatelen, niet te lang. Beide vormen tot 2/3 vullen met het deeg.
In midden van de oven in 45 minuten gaar bakken, na 25 minuten het kleine vormpje er uit halen. Ongeveer 10 minuten laten afkoelen voor je het op een rooster keert en verder laat afkoelen. Het kleine vormpje op het midden van de grote tulband plaatsen. Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.