Bij feestdagen hoort iets speciaals, een cakerol leek ons wel een uitdaging. Om het nog enigszins gezond te houden deden we er yoghurt bij. En maakten we het natuurlijk wel mooi met fruit voor de kerst sfeer.

Nodig:
– 
4 eieren
– 100 gram rietsuiker
– 100 gram bloem
– 1 theel bakpoeder
– 2 tl speculaaskruiden
– 1 schoongeboende biosinaasappel
– 20 gram fijne suiker
– 500 gram Griekse yoghurt
– 125 gram rood fruit uit de diepvries
– 3 el geraspte kokos
– 32 gram vanillesuiker of 4 zakjes
Verwarm de oven voor op 200C.
Klop met een mixer de eieren met de rietsuiker ongeveer 5 minuten dik en luchtig. Spatel de bloem, de bakpoeder en de speculaaskruiden erdoor. Rasp de schil van de sinaasappel en spatel dit er ook door.
Leg bakpapier in een braadslee (31 x 23cm) en verdeel het beslag hierover. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om de lucht er uit te krijgen. Bak nog 10 minuten in de oven.
Bestrooi een ander vel bakpapier met de fijne suiker. Keer de braadslee hierop om, met de korte kant naar je toe. Verwijder het bakpapier uit de braadslede. Rol het deeg strak op met het bakpapier met de suiker ertussen. Draai de zijkanten van het papier dicht (als een snoepje) en laat 1 uur afkoelen.
Meng 300 gram yoghurt met 75 gram van het diepvriesfruit, de kokos en de helft van de vanillesuiker. Rol de deegrol weer voorzichtig uit. Bestrijk met yoghurtmengsel. Hou 3 cm van de korte kant vrij. Rol weer op maar nu zonder bakpapier.
Meng de rest van de yoghurt met de rest van de vanillesuiker. Leg de rol op een schaal en bestrijk met de vanilleyoghurt. Bestrooi met de rest van het fruit.