Als je eiwitten over hebt is het makkelijk om er wat merinques van te bakken. Alle kinderen worden er beslist heel blij van en ze zijn zowel rond de kerst als de paasperiode onmisbaar tijdens de koffie en thee momenten van de dag.
Nodig:
– paar druppels citroensap
– 1 eiwit
– 100 gram poedersuiker
– 25 gram kristalsuiker
– snufje zout
Oven op 125C verwarmen. Bakplaat met bakpapier bekleden. Maak de kom met wat keukenpapier en citroen goed schoon. Eiwit(ten) in de kom doen met snufje zout en heel stevig kloppen, daarna beetje bij beetje eerst de poedersuiker en daarna de kristalsuiker erdoor kloppen tot het een glanzend geheel is.
Het schuim in een spuitzak scheppen en er mooie torentjes van spuiten. Houdt wel wat afstand anders gaan ze aan elkaar plakken. Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. Ze moeten droog maar nog wel wit zijn. Ongeveer 5 minuten laten afkoelen voor je ze van het bakpapier af haalt en verder op een rooster laat afkoelen. Ze zijn de nodige dagen houdbaar in een afgesloten trommel.