Als je 52weeks of cake maakt moet er natuurlijk ook een keer een “gewone” ouderwetse cake worden gebakken. Eigenlijk is cake niet moeilijk als je maar zorgt dat het luchtig wordt geklopt en alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Wij maakten de cake niet zo groot, wilden hem vooral hoog hebben. Als je op iedere 50 gram bloem, 50 gram suiker, 50 gram boter en 1 ei rekent, kom je altijd goed uit als je een grotere vorm gebruikt.
Nodig:
– 200 gram boter
– 200 gram fijne suiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 2 grote theel bakpoeder
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker romig. Dit mag gerust 5 -10 minuten duren. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Zeef daarna de bloem met wat zout en de bakpoeder erboven en klop er snel door heen tot een luchtig deeg. Schep in een beboterde en met bloem bestrooide vorm en bak 50-60 minuten oop 175C. Laat 10 minuten afkoelen voor je het op een rooster stort. Laat daar verder afkoelen.