Selecteer een pagina

IMG_3029.JPGWe worden altijd geïnspireerd door Yvette van Boven, zeker met haar nieuwe Bakboek. En frambozen zijn we altijd dol op, dus moest deze worden gemaakt! Met recht een plaatje…

Nodig:
– 150 gram boter op kamertemperatuur
– 200 gram witte basterdsuiker
– 2 eieren
– rasp van 1/2 citroen
– 200 gram bloem
– 10 gram bakpoeder
– snufje zout
– 100 gram frambozen (evt diepvries)
– 250 ml zure room
– 1 thee vanille extract
Klop de boter met 150 gram suiker licht en romig. Klop er 1 ei en citroenrasp door en zeef de bloem met bakpoeder en zout erboven. Meng tot een glad beslag. Schep dit in lage taartvorm (handigst met losse bodem). Zorg dat de bodem en randen egaal bedekt zijn. Bak 10 minuten op 200C en zet dan weer op aanrecht. Draai de oven op 180C. Verdeel de frambozen over de bodem. Klop de zure room met 50 gram suiker, 1 ei en vanille extract goed door elkaar en giet over de frambozen. Bak nog 30 minuten. Laat 15 minuten afkoelen voor je de rand eraf haalt (bovenkant moet stevig zijn) en laat dan helemaal afkoelen.