Selecteer een pagina

IMG_3005.JPGBij een opdracht voor Dr. Hauschka, het cosmeticamerk,  was het verzoek zoveel mogelijk te maken zonder gluten en ook lactosevrij. Omdat onze dadeltaart altijd zo populair is probeerden we dit uit zonder koekjes en boter. En deze werd zo lekker…, je mist de koekjes totaal niet!

Nodig:
– 200 gram kokosolie
– 500 gram dadels, in stukjes gesneden
– 1 kopje bruine basterdsuiker
– 1 geklopt ei
– 100/150 gram gehakte macademianoten
– Kokos naar smaak.
Smelt de olie op een laag vuur. Doe de suiker erbij en laat oplossen tot het karameliseert. Blijf hier goed bij, het proces gaat anders dan bij boter. Klop er snel van het vuur af het ei door heen. Doe er dan de dadels bij en laat nog even op het vuur door karameliseren. Schep van het vuur af de noten erdoor. Vet vormen in met de kokosolie en strooi kokos op de bodem, verdeel dar de micx over en strooi weer kokos over de bovenkant.
Wij verdelen het altijd over 2 kleine vormpjes van 12 cm (van bijv. de Hema), maar je kunt het natuurlijk in een grotere vorm maken. Laat in de koelkast stevig worden op wat folie, de olie kan namelijk iets doorlekken.