Selecteer een pagina

Wij zijn niet zo van geen koolhydraten of geen gluten als dit niet nodig is. Maar als je echt een allergie hebt is bij bijvoorbeeld gluten vooral het bakwerk best een lastige, dus werd het tijd daar eens wat recepten voor te maken. Deze keer dus iets IMG_2953.JPGmet rijstmeel en citroen.

Nodig:
– 125 gram rijstmeel
– 4 eieren
– het sap van 2 citroenen
– rasp van 1 citroen
– 200 gram honing
– 100 gram gerapte kokos
– merg van 1 vanillestokje
– 100 ml amandelmelk
– 3 eetlepels kokosolie
voor de amandelcrumble:
– 2 losgeklopte eiwitten
– 100 gram geschaafde amandelen
– 3 eetl. honing
Verwarm de oven op 180C. Pureer alle ingrediënten voor de koek in een blender of keukenmachine. Vet een ronde bakvorm (24cm) of rechthoekige (20×30 cm) in met wat kokosolie en beleg de bodem met bakpapier.  Vet deze ook in.
Giet het beslag in de vorm en bak in 30 minuten gaar.
meng tijdens het bakken alle ingrediënten voor de crumble in een kom. Verdeel het 15 minuten voor het einde van de baktijd over de taart en bak mee.
laat helemaal afkoelen voor je het in stukken snijdt.