Hier dan ons 1e recept voor de Ikea Food Challenge waar we aan mee doen. Een nieuw recept maken met echte Ikea producten. Via Facebook, Twitter en Instagram laten we je het verloop weten.
Spaghetti met Köttbullar gehaktballetjes in basilicum tomatensaus met geraspte Ost kaas
Nodig voor 4 personen:
250 gram spaghetti nr 11 of 12
Olijfolie extra vierge
1 teen knoflook, fijngehakt
2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
1 blikje pommodorini
20 gehaktballetjes Köttbullar
Zout en versgemalen peper
1/2 el balsamico
1 tl suiker
1/4 kruidenbouillon blokje
Handje verse basilicum
Geraspte ost präst kaas
Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit 2 el olijfolie in een pannetje met dikke bodem. Smelt op laag vuur het de gehakte teen knoflook met de Italiaanse kruiden. Giet het blikje pommodorini erbij. Doe wat warm water in het blikje om de laatste restjes tomatensap er uit te halen. Roer door en kneus de tomaatjes. Voeg de balsamico, suiker en bouillon toe. Roer door tot alles goed verwarmd is en ietwat ingekookt. Doe de (ontdooide) gehaktballetjes bij de saus en warm mee. Scheur wat blaadjes basilicum door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af in een vergiet. Sprenkel er wat olijfolie door zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Verdeel over 4 borden en schep overal wat saus met gehaktballetjes over. Rasp over elke portie ruim kaas. Garneer de borden met wat kleine, hele basilicumblaadjes. Direct serveren.
Lekker met een groene salade met frisse vinaigrette.