IMG_2494.JPGVoor week 2 lieten we ons inspireren door een recept van Yvette van Boven, omdat we nog steeds wat blauwe bessen hadden die we aanvulden met frambozen en rode bessen. We hadden, ondanks het herfstachtige weer, de zomer nog steeds in ons hoofd en wilden die op deze manier nog even vasthouden.

Nodig:
– 250 gram bloem
– 2 grote theelepels bakpoeder
– 50 gram havervlokken of havermout
– 275 gram lichte basterdsuiker
– snufje zout
– 75 gram kokos
– 200 gram koude boter, in blokjes
– 2 losgeklopte eieren
– 500 gram forest fruit (rode bessen, blauwe bessen en frambozen )
– poedersuiker

Doe de bloem, bakpoeder, havervlokken, suiker, zout en kokos in de keukenmachine en doe er de koude boter bij, pulseer tot een kruimelig deeg. Het kan natuurlijk ook met een gewone mixer met deeghaken. Of snel met de hand. Haal van dit mengsel 200 gram af. Meng de eieren door de rest en kneed het tot een deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een vorm van 30 x 15 cm. Druk het deeg hierop uit en strijk glad met een natte lepel. Strooi het fruit over de deegbodem en daarna het opzij gehouden kruimeldeeg hier weer overheen. Bak de cake in een oven op 180C in 35-40 minuten gaar. Check met een prikker of deze er droog uit komt. Laat de cake afkoelen en strooi er voor het serveren poedersuiker over.