Selecteer een pagina

IMG_2474.JPGNa onze vakantie kwamen we vol inspiratie terug. Aangezien we beiden in Frankrijk waren leek het ons een goed idee om een jaar lang taart bakken te starten met een Tarte Tatin. Niet het makkelijkste recept omdat de taart omgekeerd wordt gebakken. Een echte uitdaging dus. De blauwe bessen waren in de aanbieding dus kozen we ervoor om deze met perziken te combineren. Hierbij het recept:

Voor de bodem:
– 220 gram bloem
– 1 ei
– 140 gram koude boter in blokjes gesneden
– 3 eetlepels suiker
– 
snufje zout

en verder:
– 75 gram boter
– 75 gram suiker
– 5-6 perziken
– half bakje blauwe bessen
– 5 bitterkoekjes, verkruimeld

Meng alles voor de bodem in de keukenmachine en maak er een soepel deeg van. Wikkel in plastic folie en leg 15 minuten in de koelkast. Halveer intussen de perziken en verwijder de pit. Verdeel de boter over de taartvorm (geen bakblik!) en strooi de suiker erover. Leg de perziken met de bolle kant naar beneden in de vorm en strooi de bessen ertussen zodat alles zoveel mogelijk bedekt is. Strooi de bitterkoekjes in de holtes van de perziken. Rol het deeg uit tot het iets groter is dan de vorm en leg dit op de perziken. Druk het deeg langs de randen naar beneden. Verwarm de oven op 200C en bak de taart in 35-40 minuten gaar. Neem de vorm uit de oven, leg er een platte schaal op en keer de taart om, direct op de schaal. Het lekkerst is de taart als deze nog warm is met bijv.  een bolletje ijs erbij of vanilleroom.