Week 8 – Chocolate cake

IMG_2595.JPG

Chocolade, je kunt er zo’n ontzettende trek in hebben dat je denkt : nu moet en zal ik het hebben. Dat gevoel hadden wij ook, dus bakten we onze favoriete chocoladetaartcrusty van buiten en zacht van binnen. Een calorie√ęnbom natuurlijk, maar ook dat moet af en toe kunnen, nietwaar?

Nodig:
- 200 gram bittere (minstens 70 %) fairtrade chocolade
– 200 gram ongezouten boter
– 300 gram fijne kristalsuiker
– 6 eieren
– 100 gram bloem, gezeefd
Breng water aan de kook. Hang hier een kleinere pan in en smelt chocolade met de boter au-bain-marie. Mix in een andere kom de suiker met de eieren en de bloem. Schep de gesmolten chocolade erdoor en schep het in een beboterde springvorm (20/22 cm). Bak in een voorverwarmde oven 40 minuten op 180C. Laat het daarna afkoelen voor je hem aansnijdt.

 

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.