Week 7 – Mini Carrot cupcakes

IMG_2548.JPGWij worden altijd blij van carrotcake, maar cupcakes zijn niet echt “ons ding”. Wat als je dit combineert, dachten we, zodat we zowel onszelf als de kinderen blij maken?Dit werd dus het resultaat:

Nodig (voor 24 stuks):
- 4 eieren
– 375 ml plantaardige of olijfolie
– 250 gram donkerbruine basterdsuiker
– 250 gram bloem
– 2 tl baking soda
– 4 tl goede speculaaskruiden of mix van 1/2 kaneel, 1/4 gemberpoeder, klein beetje foelie en kruidnagel, 1/4 nootmuskaat
– beetje zout
– 400 gram geraspte wortel
– evt 125 gram walnoten en 150 gram rozijnen
– 150 gram mascarpone
– scheutje honing
Verwarm de oven op 175C. Doe een papieren vormpje in de muffinvorm. Mix de eieren, olie en suiker tot een luchtige massa. Zeef de bloem en doe er de bakingsoda, specerijen en zout bij. Mix dit op lage snelheid door eimassa tot een glad mengsel. Schep de wortel erdoor (en evt de walnoten en rozijnen) en vul de vormpjes tot de helft of net iets meer. Bak ze in 18 tot 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Haal uit de vorm. Roer de mascarpone los met de honing en strijk dit voor het serveren over de cupcakes.

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.