Week 5 – Appelcake met amandelspijs

IMG_2537.JPG We hadden een paar appels over, maar niet genoeg om een echte Hollandse appeltaart te bakken. Dus een appelcake, daar heb je er maar 2 voor nodig! Om het extra lekker te maken deden we er wat amandelspijs bij, dat maakt het heel anders en straks met de feestdagen is dit een echte smaak verrassing.

Nodig:
2 appels (geen groene of te harde!)|
200 gram boter (op kamertemperatuur)
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
200 gram suiker
snufje zout
4 eieren
100 gram amandelspijs (goede, geen Baukje!)
kaneel
poedersuiker

Verwarm de oven op 175C voor. Klop de boter met de suiker zacht. Klop de eieren er 1 voor 1 doorheen.Klop dan de bloem met het zout en bakpoeder erdoor tot het zacht en romig is. Verkruimel de amandelspijs erboven en schep er voorzichtig doorheen. Schep dit in een beboterde springvorm van 20/22 cm, liefst met hoge rand zodat de cake lekker hoog kan rijzen. Snij dan de appels in 4-en, klokhuis eruit en schil eraf. Snijd de bolle kanten een paar keer in, maar niet helemaal door. Druk deze rondom in het deeg, niet te diep, ze moeten er wel iets boven blijven, anders gaat het deeg er tijdens het bakken overheen. Strooi er een beetje kaneel en suiker over.Bak 45-55 minuten. Een prikker moet er droog uitkomen. Laat afkoelen en strooi er voor het opdienen een beetje poedersuiker over.

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.