Week 4 – Courgettecake met mascarpone

IMG_2517.JPGDe meesten kennen de carrotcake, oftewel worteltaart. Al zijn er nog steeds genoeg mensen die verbaasd zijn dat er echt wortel in zit. Maar wat velen niet weten is dat je met veel meer groente
zoete taarten kunt bakken. Deze week dus een taart a la carrotcake maar dan met courgette.

Nodig:
1/8 liter milde olijfolie of zonnebloemolie
200 gram suiker
4 eieren
300 gram bloem
2 theelepels baking soda
snufje zout
3 theelepels speculaaskruiden of mix van nootmuskaat, kaneel en kruidnagelpoeder
1 grote of 2 kleine courgettes (geraspt)
100 ml  slagroom
150 ml mascarpone
1 eetlepel suiker

Verwarm de over voor op 180C. Dep de courgette droog met bakpapier. Klop de olie met de suiker en klop de eieren er door heen. Daarna de bloem, kruiden en zout erdoor kloppen. Schep op het laatst de courgette erdoor. Doe alles in een niet te grote cakevorm of bakblik en zet 45-55 minuten in de oven. Het moet bruin zijn maar nog iets zacht van binnen. Even afkoelen en dan de cake uit de vorm halen om verder af te laten koelen.
Klop de slagroom met de suiker stijf en klop er dan de mascarpone door tot een glad mengsel. Smeer dit dik over de bovenkant de cake.

 

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.