Week 3 – Dadeltaart met kokos

IMG_2500-0.JPGWe kregen het verzoek van een sportschool om een aantal lekkere zoete dingen te maken, die natuurlijk nog steeds “gezond” zijn. Dus dachten we aan dadeltaart. Dit recept, ooit gekregen van een vriendin, is heel populair bij onze vrienden en familie en wordt zelfs lekker gevonden door  iedereen die normaal gesproken niet zo gek is van dadels. Hier dus het recept.

Nodig:
– 1 pond ontpitte dadels (heel makkelijk zelf te ontpitten), in stukjes gesneden
– 200 gram roomboter (kan ook heel lekker met zoute boter)
– 1 kopje bruine basterdsuiker
– 1 geklutst ei
– 1 pak maria biscuit of zaanse kermis (of mix biscuit met een deel lange vingers), verkruimeld
– Handje geraspte kokos
– Als je wilt kun je er aan het eind wat stukjes walnoot bij doen, maar wij vinden het zonder zeker zo lekker!

Beboter een rechthoekige schaal of ronde vorm met boter. Wij maken de taartjes vaak in kleine ronde springvormpjes van 10 cm, zo kun je er 2 tegelijk maken. Strooi wat kokos over de bodem. Smelt de boter in een ruime (steel)pan op het vuur, doe de suiker erbij, laat deze helemaal oplossen door het zachtjes te laten pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer er heel snel het geklutste ei door. Daarna de pan weer op het vuur en de dadels erdoor roeren tot een dadel/karamel papje. Van het vuur af de koekkruimels erdoor roeren en dan de hele massa in de vorm drukken en beetje glad strijken. Wat geraspte kokos erover strooien en in de koelkast op laten stijven!

 

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.