Week 28 Cake met mascarpone en fruit

IMG_2976.JPGHet weer leek niet op zomer tijdens de dag dat de zomertijd in ging, dus moesten we dat maar goed maken met een zomerse taart. Op basis van “gewoon” cakedeeg, maakten we een heerlijke feesttaart.

Nodig:
- 250 gram zachte boter
– 250 gram suiker
– 2 theel. vanillesuiker of 1 zakje
– 5 eieren
– 250 gram bloem
– snufje zout
– 2 eetl. bakpoeder of 1 zakje
– 250 gram mascarpone
– honing
– aarbeien- of frambozenjam
– fruit naar wens
Verwarm de oven op 175C.
Mix de boter met de suikers romig. Klop de eieren er 1 voor 1 door heen. Zeef dan de bloem, met het zout en bakpoeder erboven en mix tot een glad beslag. Doe dit in een ingevette vorm met bakpapier op de bodem en bak in 45 tot 50 minuten in de oven. Haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Roer de honing naar smaak door de mascarpone. Snijd de taart door en smeer een laag jam op de onderste helft. Doe hier nog wat mascarpone op. Leg de bovenste helft er weer op en smeer de rest van de mascarpone over de hele taart uit, ook de zijkanten. Dit hoeft niet netjes te zijn. Leg bovenop de taart schoongemaakt fruit, dit kan van alles zijn wat je toevallig in huis hebt.

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Recepten. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.