Week 25 Cheesecake met oreokoekjes

IMG_2913.JPGCheesecake blijft altijd lekker. Wij houden van een mooi contrast, dus een zwarte bodem van oreokoekjes en daarop de prachtige witte laag van, bij voorkeur, goede biologische roomkaas. Mmmmm….

Nodig:
– 1 pakje oreo original (zijn er ook biologisch)
– 50 gram boter
– 600 gram roomkaas
– 200 ml creme fraiche
– 200 gram suiker
– 20 gram maizena
– 250 gram witte chocolade
– 1/2 tl vanille-extract

Verwarm de oven op 140C. Bekleed een springvorm van 20/22 cm of 2 kleine van 12 cm met bakpapier. Smelt de boter, verkruimel de koekjes tot zeer fijn en roer de boter erdoor. Druk stevig op de bodem van een  vorm en zet even in de koelkast. Mix de roomkaas en creme fraiche door elkaar tot een gladde massa en klop de suiker met de maïzena erdoor. Smelt 225 gram chocolade au bain marie en klop het met de vanille-extract door de massa.Schenk op de oreobodem en bak 70 minuten in de oven. Laat nog 2 uur in de oven staan als deze uit is en koel verder af tot koud in de koelkast. Rasp er voor het opdienen de rest van de  witte chocolade over.

 

 

 

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Recepten. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.