Week 23 Madeleines

Cake

Cake

Madeleines geven een fijn vakantiegevoel. Je voelt je weer even in Frankrijk. Je hebt er natuurlijk wel een speciale vorm voor nodig om ze goed te krijgen.

Nodig:
– 60 gram amandelpoeder/meel
– 70 gram suiker
– 10 gram vanillesuiker
– 20 gram bloem
– 2 eiwitten
– mespunt zout
– 50 gram gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 200C. Meng het amandelpoeder met 40 gram suiker, vanillesuiker en de bloem.Klop de eiwitten met het zout stijf, voeg dan de overige suiker toe en blijf kloppen tot het glanst. Spatel er dan voorzichtig het amandelmengsel door. Tot slot spatel je de boter er door. Spuit het beslag met een spuitzak in de madeleine vormenen bak 10 minuten in de oven.

Als je geen amandelpoeder of meel kunt vinden kun je ook amandelschaafsel tot poeder mengen in de keukenmachine.

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Recepten. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.