Week 22 Pastinaak appel cake

IMG_2899.JPGDe wortel en de courgette hadden we al eens gebruikt, dus waarom geen pastinaak? als je dit gebruikt met appel krijg je een verrassende combinatie. Om eerlijk te zijn kwam dit idee van Yvette van Boven.

Nodig:
– 80 gram biologische havermout
– 200 ml kokend water
– 175 gram zachte boter
– 300 gram lichte basterdsuiker
– 4 eieren
– 1 theel vanille-extract
– 250 gram bloem
– 2 theel bakpoeder
– 1 theel zout
– 2 theel kaneel
– 1 theel nootmuskaat
– 50 gram geraspte kokos
– 2 appels in blokjes
– 150 gram pastinaak, grof geraspt

Verwarm de oven op 175C. Vet een tulband of ronde vorm met boter in en bestrooi met bloem. Meng de havermout met het water en zet 15 minuten weg. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe. Roer de vanille-extract door de havermout. Meng alle droge ingrediënten en spatel door het botermengsel. Meng ook de havermout erdoor. Eindig met de blokjes appel en de pastinaak. Giet het beslag in de vorm en bak in 45 minuten gaar. Een prikker moet er droog uitkomen. Laat 5 minuten afkoelen voor je het op een rooster stort om verder af te koelen. Strooi er voor het opdienen poedersuiker en wat nootmuskaat over.

 

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Recepten. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.