Week 21 Blondies

IMG_2963.JPGBlondies zijn de lichte vorm van Brownies, dus met witte chocolade. Je kunt er nog pecannoten door doen, maar dit deden wij niet. Op die manier blijft het lekker romig en zacht van structuur.

Nodig:
-150 gram zachte boter
– 8 cl zonnebloemolie
– 500 gram rietsuiker
– 2 middelgrote eieren
– 1 tl vanille-extract
– 300 gram bloem
– 2 tl bakpoeder
– 1/2 tl zout
– 75 gram gehakte witte chocolade
– evt 100 gram gehakte pecannoten

Verwarm de oven op 180C. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan en voeg onder krachtig roeren de olie, rietsuiker, eieren en vanille-extract toe. Meng de bloem met het bakpoeder , het zout, de chocolade en evt note en voeg dit bij het botermengsel van het vuur af. Vet een vierkante of rechthoekige vorm in en bestrooi met bloem (of doe er bakpapier in). Giet het deeg erop en strijk glad. Bak de taart in ongeveer 30 minuten tot het stevig voelt. Laat afkoelen en snij dan in blokjes.

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Recepten. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.