Week 20 Italian cheesecake

Italian cheesecakeIedereen kent de Amerikaanse versie van de cheesecake met roomkaas, maar de Italiaanse met risotto is zeker zo lekker. Wij maakten het met een lekkere frambozencoulis.

Nodig:
– 150 gram bloem
– 1/2 tl zout
– 500 gram ricotta
– 50 gram zachte boter
-200 gram poedersuiker
– 2 eieren
-snufje zout
– 6 el citroensap
– 1/2 tl vanille-extract

Verwarm de oven op 225C. Meng 125 gram bloem, 1/2 tl zout, 50 gram risotto, de boter en 100 gram poedersuiker in de keukenmachine of met de hand. Vet een ronde vorm van 22 cm of 2 kleine van 12 cm in met boter en bestrooi met beetje bloem. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan. Meng daarna de rest van de ingrediënten en klop tot een egale zachte vulling. Giet dit op de bodem.
Bak in ca. 15 minuten in de oven. De vulling moet in het midden nog een beetje wiebelig zijn. Laat helemaal afkoelen.
Maak een coulis van 100 gram frambozen (mag diepvries zijn) in een pannetje met een scheutje water en 100 gram poedersuiker. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Laat afkoelen en schenk over de taart. Strooi er voor het opdienen nog wat poedersuiker over. Je kunt er natuurlijk voor een snelle taart gewoon aardbeien of ander fruit op leggen.

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Recepten. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.