Week 13 cheesecake met speculaas

IMG_2770.JPGSinterklaas en winter, daar hoort speculaas bij. Dus een cheesecake met een bodem van speculaas leek ons een goed experiment. Dit is het geworden.

Nodig:
- 300 gram speculaas
– 50 gram esmolten boter
– 2 eetlepls abrikozenjam
– 1 vanillestokje
– 400 gram verse roomkaas (liefst biologisch)
– 100 ml slagroom
– 4 eet suiker
– 4 eieren
Verwarm de oven voor op 175C.
Maal de speculaas in de keukenmachine fijn of doe in een plastic zak en rol er stevig met een deegroller over. Voeg de gesmolten boter en jam aan de kruimels toe en meng tot het stevig is. Druk dit goed aan op de bodem van een beboterde springvorm waar je bakpapier op hebt gelegd. Maak hier ook een opstaand randje bij. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Mix in een kom de roomkaas met de slagroom, vanillemerg en suiker tot een glad mengsel. Klop dan de eieren er 1 voor 1 door. Schenk dit op de bodem. Bak in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat in de vorm afkoelen en zet daarna in de koelkast om helemaal stevig te worden.

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Nieuws. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.