Week 12 Boterkoek  met amandelspijs

IMG_2966.JPGAmandelspijs, wij houden er ontzettend van. En boterkoek, wie lust het niet. Kun je nagaan hoe een combinatie hiervan is….

Nodig:
Voor het deeg :
– 300 gram roomboter
– 100 gram kristalsuiker
– 100 gram witte basterdsuiker
– snufje zout
– 300 gram bloem
Verder:
– 150 gram amandelspijs
– 1 losgeklopt ei
– 15 amandelen
Meng de boter met de 2 soorten suiker en het zout. Kneed daarna de bloem er door tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 200C. Verdeel het deeg in 2 helften. Druk 1 helft uit in een springvorm. Leg hier het amandelspijs op en dek af met de 2e laag deeg. Bestrijk met het losgeklopte ei en druk de amandelen er in. Bestrijk met de rest van het ei en bak hem in 20 minuten gaar.

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Recepten. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.