Week 11 Kastanjetaart

IMG_2968.JPGNa een vakantie in Frankrijk neem je vaak allerlei lekkere dingen mee waar je vervolgens niets mee doet. Zo stond er nog crème de marrons oftewel kastanje puree in de kast bij Eef. En daar maakten we deze taart mee.

Nodig:
Voor het deeg:
– 250 gram bloem
– 125 gram suiker
– 125 gram boter
– 1 ei
– snufje zout
Voor de vulling:
– 300 gram creme de marrons (kastanjepuree)
– 3 eieren
– 4 eetlepels creme fraiche
Mix het ei met de suiker en het zout. Roer de bloem erdoor. Kneed dan met de handen de boter erdoor. Je kunt er eventueel voor de smaak nog wat vanille of citroenrasp door doen. Druk het deeg in een ronde vorm. Verwarm de oven op 180C.
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom het eigeel met de kastanjepuree en de crème fraiche romig. Schep de eiwitten erdoor en schep op het deeg. Bak 15 tot 20 minuten.

Dit bericht was geplaatst in 52weeksofcake, Recepten. Bookmark de permalink.

Geen reacties mogelijk.